MY SKINCARE ROUTINE

I saja nak share with you guys step by step my skincare routine

STEP 1 : Make-up removal
Untuk remove makeup i akan gunakan wipes tapi i pakai dua

  1. SIMPLE Micellar cleansing water RM29.15
  2. Pure Beauty Makeup remover cleansing wipes (20 wipes) RM12.50

SIMPLE Micellar cleansing water i akan guna ke seluruh muka dan Pure Beauty ni i guna dekat mata. Bagi i Pure Beauty wipes ni tak pedih dan senang nak hilang mascara dan eyeliner . It’s so good.

STEP 2 : Apply Cleanser RM34.25
Cleanser i guna CETAPHIL Gentle skin cleanser. Sgt sesuai utk kulit yg kering mcm i. Sambil cuci dia melembapkan kulit

STEP 3 : Spray to Refresh RM69.90
Bio essence Bio-Water Sensitive pH. Spray ni utk bagi muka you fresh, soothing dan moisturizing

STEP 4 : Apply Face Scrubs RM19.97
Untuk scrub i guna ST.Ives fresh skin Apricot Scrub. Kena scrub lagi lagi korang ada mcm kulit kering area hidung atau kat area mana-mana.You kena cuci cuci confirm akan hilang after you scrubing

STEP 5 : Apply Face Mask
Face mask untuk kulit yg kering. i akan pakai dua face mask

  1. Freeman Golden Grain Brightening Mask khas utk Dry skin RM26.90
  2. Bio essence Bio-energy Snail Mask utk repair my skin RM8.90

STEP 6 : Apply Toner RM15.15
Toner ni utk balance Ph level. Its really important to use toner. Toner mesti guna cotton bud. xboleh dap3. Yang dap3 tu essence

STEP 7 : Apply Serum or Essence Rm89.90

Bio essence Bio-Gold 24k Gold. Sgt bagus dan cepat meresap. i gantikan serum kepada essence. Sebenarnya serum dan essence lebih kurang sama je. Cuma serum lebih tinggi sikit kandungannya. Selain guna untuk skincare routine. i akan guna juga essence Bio Gold 24k gold ni sebelum makeup. Nanti confirm akan glowing je bila apply makeup huhu. I love it

STEP 8 : Apply Skin Moisturizer
Moisturizer i akan guna dua

  1. Cetaphil Moisturizing Cream RM93.00
  2. Bio Essence Bio-White Tanaka+Camellia RM69.90

STEP 9 : Apply Lip Balm
Lip Balm i guna Vaseline lip therapy rosy lips

Leave a Reply

Bantuan?
1
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top
    %d bloggers like this: